Kies een situatie

Ernstige calamiteit gevaar voor bedrijfscontinuïteit

Kleine schades aan uw bedrijfspand of bedrijfsmiddelen kunnen vaak snel hersteld worden en hoeven geen grote impact te hebben op uw onderneming. Maar u kunt ook getroffen worden door een ernstige calamiteit waardoor uw bedrijf stil komt te liggen. En dan?

Een grote brand, een overstroming of een langdurige stroomuitval. Het zijn gebeurtenissen die gepaard gaan met veel schade. Dat die hersteld moeten worden is één. Maar de schade kan ook tot gevolg hebben dat uw bedrijf enige tijd stil komt te liggen. Dan zijn de gevolgen veel groter. Uw omzet daalt, uw reputatie loopt een deuk op en u kunt klanten kwijtraken. De kans op een faillissement wordt dan groter. Volgens de Allianz Risk Barometer 2020 zien Nederlandse ondernemers bedrijfsschade dan ook als hun grootste risico. Kunt u dat risico beperken en verzekeren?

Inventariseer mogelijke schade
Een grote brand kunt u vaak wel voor zijn, maar een overstroming of stroomuitval kunt u niet zo gemakkelijk voorkomen. Toch wil dat niet zeggen dat u niets kunt doen. Want als de catastrofe voorbij is, wilt u zo snel mogelijk weer verder met uw bedrijf. Het helpt dan als u daarvoor al een plan klaar had liggen. Maak daarom eens een inventarisatie. Welke schade kunt u verwachten bij een calamiteit? Hoe lang duurt dan het herstel of de levering van nieuwe spullen? Bereken eens hoe hoog de kosten worden naarmate u langer dicht bent en op welk moment een faillissement dreigt.

Wees voorbereid
Zorg er daarnaast voor dat u voorbereid bent op de gevolgen van een ernstige calamiteit. Dat kan bijvoorbeeld door alle contactgegevens, afspraken, vergunningen en andere relevante informatie goed te borgen. Ook kunt u bedenken of en hoe u vanuit een noodlocatie uw bedrijf voort zou kunnen zetten. En maak alvast een communicatieplan zodat u gemakkelijk klanten, personeel en de pers op de hoogte kunt houden van de gevolgen.

Bedrijfsschadeverzekering
Als vanwege ernstige schade een lange sluiting van uw bedrijf onvermijdelijk is, kunt u met een bedrijfsschadeverzekering de gevolgen daarvan beperken. U krijgt een vergoeding voor de vaste lasten zoals huur en salarissen en een compensatie voor (een deel van) uw nettowinst. Moet u maatregelen treffen om uw bedrijf weer snel draaiende te krijgen? Die kosten kunt u verzekeren met een extrakostenverzekering. Denk aan allerlei noodvoorzieningen, de huur van een tijdelijke bedrijfsruimte en/of IT-apparatuur en communicatie naar klanten.

Laat het er niet op aankomen, maar neem contact op met ons kantoor en laat u adviseren over wat een bedrijfsschadeverzekering voor u kan betekenen.19-02-2020
Onze website plaatst geen tracking cookies. Geïntegreerde (social) media als Facebook, YouTube of AddThis kunnen bij gebruik ervan dat wel doen.

Wat zijn cookies?

Een cookie is een klein tekstbestand dat door een website op uw apparaat (computer, tablet of mobiele telefoon) wordt geplaatst.

Hoe wij cookies gebruiken

Wij plaatsen uitsluitend functionele cookies voor een optimale werking van de website. Bij uw volgende bezoek worden de cookies gebruikt om u te herkennen en dat maakt een volgend bezoek aan onze website gemakkelijker.

Cookies van derden

Bij de cookies die via onze website worden geplaatst, kunnen cookies van andere partijen zitten. Deze cookies meten bijvoorbeeld het gebruik van onze website. Deze zogenaamde statistische cookies geven ons inzichten waarmee wij onze website vervolgens verder kunnen optimaliseren om zo de gebruikerservaring van bezoekers te verbeteren. Deze inzichten gebruiken wij uitsluitend ten behoeve van onszelf en er worden geen gegevens gedeeld met derden zoals bijvoorbeeld Google.

Verder treft u buttons aan van bijvoorbeeld Addthis, Facebook, Twitter of LinkedIn. Met deze buttons kunt u informatie van onze website delen. Ook is het mogelijk dat er video's van YouTube op onze website staan of applicaties van andere partijen. Hiervoor worden cookies geplaatst vanuit deze (social) media. Wij hebben daar geen invloed op. Wilt u hier meer over weten? Lees dan de privacyverklaringen van deze (social media)kanalen. Daarin staat wat zij met de (persoons)gegevens doen die zij via dit soort cookies verwerken.

Uitschakelen cookies

U kunt het gebruik van cookies uitschakelen. Let erop dat u de instellingen apart voor elke browser en apparaat dat u gebruikt moet aanpassen. Hoe u uw instellingen kunt aanpassen, verschilt per browser. Raadpleeg hiervoor de handleiding van uw browser.

Wees u ervan bewust dat als u geen cookies wilt, wij niet meer kunnen garanderen dat onze website helemaal goed werkt. Het kan zijn dat enkele functies van de site verloren gaan.

Slotopmerkingen

Wij zullen deze verklaring af en toe aan moeten passen, omdat bijvoorbeeld onze website of de regels rondom cookies wijzigen.

Top